Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه برنامه‌های متعدد سرمایه‌گذاری برای طرح‌های نفت پیش‌بینی شده است، از مذاکره با بانک‌ها و هلدینگ‌های پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی نفت خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته‌مهر ضمن تشریح رویکردهای شرکت ملی نفت ایران در بخش‌های مختلف، گفت: در بخش منابع انسانی رویکرد ما جذب نیروی انسانی نخبه از دانشگاه صنعت نفت و دیگر دانشگاه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر نفت تصریح کرد: بحث آموزش منابع انسانی در گذشته متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته است، امروز نیروهای شاغل در بسیاری از بخش‌ها از جمله بخش‌های مهم عملیاتی ما نیروهای مدت‌موقت هستند که نیاز است آموزش این نیروها را در نظر بگیریم. در این باره هم تصمیم‌های لازم گرفته شده و مقرر شده است برنامه پنج ساله‌ای برای آموزش و انسجام‌بخشی به نیروی انسانی تهیه و تدوین شود.

به زودی، فراخوان همکاری برای افزایش بازدهی ۷۵۰ حلقه چاه

خجسته‌مهر تاکید کرد: در بخش فناوری حرکت بسیار جدی آغازشده است و این بخش را از حضور روی کاغذ و قوانین، خارج و زنده کرده‌ایم. برای آن با جهاد دانشگاهی حدود ۲۷۵ میلیون دلار و ۱۶ میلیارد تومان قرارداد و تفاهم‌نامه امضا شده است که حدود ۷۵ میلیون دلار و ۱۶ میلیارد تومان آن قرارداد قطعی و مابقی در قالب تفاهم‌نامه است.

وی ادامه داد: حدود ۷۵۰ حلقه چاه کم‌بازده نیز به زودی فراخوان همکاری آن اعلام خواهد شد تا با شرکت‌های فناور قرارداد امضا شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: میدان گازی پارس جنوبی و گنبد شمالی بزرگترین میدان در دنیا است که گاز هلیوم دارد و ما اکنون واردکننده هستیم در حالی که این گاز در صنایع مختلف مصارف بسیاری دارد.

خجسته‌مهر همچنین گفت: با تولید این گاز افزون بر رفع نیاز داخل حتی می‌توانیم به صادرکننده این گاز تبدیل شویم که این موضوع امروز اهمیت بسیار بالایی دارد و در این زمینه از طریق شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان آغاز کردیم و به‌زودی طرح آن تصویب می‌شود.

تشویق شرکت نفت به سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های پتروشیمی در بخش‌های توسعه‌ای نفت و گاز

وی افزود: در بخش سرمایه‌گذاری می‌دانیم که منابع داخلی ما کفاف نمی‌دهد و ۱۴.۵ درصدی که در قانون بودجه برای شرکت ملی نفت ایران در نظر گرفته شده تقریباً معادل هزینه‌های جاری شرکت ملی نفت ایران است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: باید از داشته‌های داخل کشور به خوبی استفاده کنیم زیرا ما معتقدیم حتی در شرایط تحریم اگر از ظرفیت داخلی به معنای واقعی استفاده شود، در این شرایط هم می‌شود نیازها را رفع کرد.

خجسته‌مهر اظهار کرد: ما محدودیت‌های متعددی داریم اما انگیزه‌های زیادی نیز داریم و برای آن با بانک‌ها مذاکره شده که به صورت کنسرسیوم برای توسعه صنعت نفت وارد شوند و همه بانک‌های کشور در این موضوع سهیم خواهند بود.

وی ادامه داد: ما با هلدینگ‌های مهم پتروشیمی کشور نشست‌هایی داریم که بخش پایین‌دستی در بخش بالادستی صنعت نفت وارد سرمایه‌گذاری شود. هلدینگ‌های پتروشیمی می‌توانند در بخش توسعه میدان‌های نفت و گاز سرمایه‌گذاری کنند و شرکت نفت هم برای ایجاد جذابیت بیشتر می‌تواند در یک بازه زمانی طولانی خوراک مورد نیاز را به آنها تحویل دهد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه این سرمایه‌گذاری برد-برد است، افزود: این رویکرد برای نخستین‌بار مطرح شده و در مناطق نفتخیز جنوب نیز میدان‌هایی برای سرمایه‌گذاری مطرح هستند؛ بر این اساس به زودی از روش‌های مختلف پروژه‌هایی که به سرمایه‌گذاری نیاز دارند اعلام می‌شود و از هر توانی که در کشور وجود داشته باشد استفاده خواهیم کرد.

تلاش روزانه برای رسیدن به ظرفیت تولید پیش از تحریم‌ها

خجسته‌مهر درباره فعالیت‌های انجام‌شده در بخش تولید بیان کرد: همکاران ما روزانه به صورت جدی تلاش می‌کنند تا ظرفیت تولید ما را به پیش از تحریم‌ها بازگردانند که مستلزم انجام یک سری پروژه‌ها و آمادگی‌ها بوده است و بخش زیادی از ظرفیت تولید پیش از تحریم‌ها بازگردانی شده است.

وی تاکید کرد: برای نخستین‌بار تولید گاز از پارس جنوبی به روزانه حدود ۷۰۵ میلیون مترمکعب رسید و این بیشتر از برنامه بوده است، همکاران من به دلیل نیاز کشور تلاش کردند تا حداکثر تولید را از این میدان مشترک داشته باشیم. همان طور که می‌دانیم همه فازهای پارس جنوبی کامل نشده‌اند و برخی فازها ۹۰ درصد پیشرفت داشته‌اند، در این بخش افزایش ظرفیت به وجود خواهد آمد و این جزو اولویت‌های ماست.

طرح‌های زودبازده در اولویت اجرا

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین اظهار کرد: همه طرح‌های توسعه‌ای مورد نیاز اجرا می‌شوند اما بعضی طرح‌ها که می‌توانند زودتر ما را به تولید گاز برسانند در اولویت قرار دارند و برخی منابع مالی برای اجرای این طرح‌ها اختصاص داده می‌شوند؛ همچنین به شرکت‌ها تاکید شده است که برای اجرای این طرح‌ها هیچ محدودیت مالی ندارند و همه توان اجرایی خود را باید به کار گیرند.

خجسته‌مهر گفت: در زمینه فروش نفت نیز با توفیق الهی موفق شدیم که بودجه دولت را مطابق با برنامه محقق کنیم و این توفیق حاصل کار همه دست‌اندرکاران صنعت نفت است.

وی در پایان تصریح کرد: با زحمات کارکنان، نفت و گاز تولید می‌شود و با فروش آن نیازهای مردم کشورمان برطرف می‌شود، موفقیت در مأموریت شرکت ملی نفت مربوط به یک قشر خاص نیست و همه ما باید با هم همدلی داشته باشیم و برای اعتلای جمهوری اسلامی ایران تلاش کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: هلدینگ های پتروشیمی شرکت ملی نفت ایران سرمایه گذاری خجسته مهر صنعت نفت بانک ها بخش ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۱۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است

به گزارش «تابناک» به نقل از وابط عمومی بانک ملی ایران؛ محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به نقش و جایگاه بورس و بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر « جهش تولید با مشارکت مردم» به خبرنگار روابط عمومی بانک ملی ایران گفت: مقام معظم رهبری در انتخاب شعار امسال علاوه بر اهمیت جهش تولید، به مشارکت مردم نیز اشاره داشتند و آنچه که در مشارکت مردم می تواند رقم بخورد بخش اعظمی از آن بازار سرمایه کشور است کما‌اینکه سهام عدالت را از طریق بازار سرمایه کشور با رویکرد مشارکت عمومی تبدیل کردیم.

پور ابراهیمی اذعان کرد: شاید تنها کشوری در منطقه هستیم که این تعداد از توده های مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور دارند.

وی با بیان نگرانی‌های مردم بابت سرانجام دارایی های دولت گفت: بعضاً اصطلاحاتی شنیده می‌شود که دارایی‌های دولت را به تاراج برده‌اند و بخش خصوصی آنها را ارزان خریده است؛ اینها دغدغه‌های مردم هست و اگر ما می‌خواهیم مشارکت را افزایش دهیم به دلیل شرایطی که در کشور وجود دارد باید این نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی ما توده‌های مردم را در قالب شرکت سهامی عام یا تعاونی‌های سهامی که می‌توانند در بازار سرمایه پذیرفته شوند شریک می‌کنیم، این دغدغه به تاراج بردن به مراتب کمتر می شود چرا که خیر آن به توده‌ها می‌رسد و هر میزان سهمی که به آنها اختصاص داده شود شفاف و مردمی است و کسی نمی‌تواند مدعی شود که آن را به یک شخص داده‌اید.

نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه ظرفیت بازار سرمایه اساساً در جهت تجهیز منابع از طریق ورود افراد به صورت سرمایه گذاری خرد است؛ تصریح کرد: هنر این است که این اقدامات منجر به تغییر بزرگ اقتصادی شود. 

وی ماهیت بازار سرمایه را بسیار مهم دانست و افزود: برای تمام این مسائل ابتدا لازم و ضروری است که ما ذائقه مردم را که در بازار سرمایه مدتهاست تلخ شده، شیرین کنیم. اگر ذائقه شیرین شود مردم به سمت بازار سرمایه خواهند آمد. این بازار از سال 84 دارای قوانینی بوده که در سال‌های بعدی نیز مورد تایید بوده است اما به دلیل عملکردی که خوب نبوده اکنون ما شاهد یک نگاه منفی هستیم که با اقدامات به موقع و موثر دولت می‌توانیم این نگاه را تغییر داده و شاهد افزایش مشارکت مردم از طریق ظرفیت‌های بازار سرمایه باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به واگذاری بیش از 50 درصد سهم پتروشیمی شازند از سوی بانک ملی ایران به شرکت شتران که 70 درصد آن مردمی است و حدود 47 میلیون ایرانی در آن سهم دارند، در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری‌ گفت: این اقدام بانک ملی ایران بسیار ارزشمند است و هر کاری که بتواند تصدی‌گری دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد را کاهش داده و سهم بخش خصوصیِ واقعی و مردم را افزایش دهد قابل تقدیر است.

 پور ابراهیمی تاکید کرد: در واگذاری‌ها باید دقت کنیم، گاهی این اتفاق رقم می خورد اما باز به شرکتی انتقال پیدا می‌کند که دولت در پشت آن دست داشته و با کمترین سهم بیشترین اعمال قدرت را می‌کند، مانند فرآیندی که در خودرو سازی شاهد آن هستیم. واگذاری‌ها باید به این شرط باشد که شرکت‌ها واقعا خصوصی باشند و یا مردم درآن سهم زیادی را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • شورای راهبردی بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • توافق خصوصی‌سازی و هلدینگ خلیج فارس بر تغییر نام استقلال
  • شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • تولید متانول سبلان ۶۹درصد افزایش یافت
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • تولید متانول سبلان ۶۹ درصد افزایش یافت