Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که ۲۴ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری در توسعه‌ی مجتمع معدن مس سونگون در دستورکار قرار گرفته است، گفت: این میزان بعد از تکمیل فاز چهارم کنسانتره مس به ۳۵ هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

اردشیر سعدمحمدی روز سه شنبه، ۲۳ شهریورماه، در آیین عقد قرارداد احداث کارخانجات تولید مس کاتد در مجتمع معدن مس آذربایجان، اظهار کرد: میزان ذخایر مس سونگون در دو سال اخیر، ۵۲۳ میلیون تن ارتقا یافته و استفاده از تکنولوژی‌های برتر در اکتشافات شرکت صنایع مس در دستورکار بوده و در این راستا نیز ۱۵ دستگاه حفاری آخرین مدل خریداری و تا سه ماه آینده وارد کشور می‌شود که پنج دستگاه از آن‌ها در معدن مس سونگون مستقر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با بیان این‌که میزان ذخایر قابل استخراج مس سونگون تا چهار سال پیش، ۳۲۰ میلیون تن بود، افزود: اکنون میزان کل ذخایر مس سونگون به دو میلیارد تن رسیده که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن از آن، اقتصادی و قابل استخراج است.

وی ادامه داد: میزان متوسط عیار مس موجود در مجتمع مس سونگون ۰.۵۶ درصد است که معادل ۱۵ میلیون تن مس خالص می‌شود. در حالی که مجموع ذخایر مس خالص کشور به ۴۰ میلیون تن رسیده و ذخایر بین المللی مس خالص جهان نیز بالغ بر ۸۵۰ میلیون تن است.

سعدمحمدی گفت: اکنون ایران در رتبه هفتم جهان از نظر ذخایر مس قرار دارد که با توجه به اکتشافاتی که با استفاده از دستگاه‌های آخرین مدل انجام خواهد گرفت، حداقل به رتبه ششم دنیا از این نظر دست می‌یابیم.

وی با بیان این‌که معدن مس سونگون، هفتاد و چهارمین معدن بزرگ مس در جهان و معدن مس سرچشمه نیز با دارابودن یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تن مس قابل استخراج، سی و چهارمین معدن بزرگ مس دنیا است، اظهار کرد: در مجموعه تولید کاتد مس سونگون، تمامی برنامه ریزی‌ها و توافقات برای تولید ۲۰۰ هزار مس کاتد انجام می‌گیرد.

وی با بیان این‌که فاز عملیاتی احداث این پروژه از یکم مهرماه زده می‌شود، اظهار کرد: در این قرارداد برای تولید مس کاتد، از تکنیک حمام‌های ذوب به عنوان آخرین فناوری و تکنیک جهانی در ذوب مس استفاده می‌شود که کمترین آلودگی و بهترین بهره‌وری را خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به تولید اسید سولفوریک در این مجموعه، گفت: قیمت این ماده در بازارهای جهانی، ۱۶۸ دلار است اما برنامه ریزی می‌کنیم تا قابلیت تبدیل آن به اسید فسفریک با قیمت ۱۲۵۰ دلار را اجرایی کنیم. از این طریق کودهای فسفری برای استفاده کشاورزان در آذربایجان شرقی که قطب تولیدات کشاورزی است نیز در دسترس قرار می‌گیرد

وی با اشاره به بخش فلوتاسیون سرباره در این مجموعه، گفت: در ۵۰ سال عمر تولید مس در ایران، همواره سرباره‌های ذوب روی زمین موجب آلودگی محیط زیست می‌شوند، بر اساس تکنیک جدید فلوتاسیون سرباره، این سرباره‌ها تبدیل به فلوتر و سپس وارد چرخه ذوب می‌شوند.

وی در ادامه گفت: برای تولید ۲۰۰ هزار تن مس کاتدی در مجتمع معدن مس سونگون به یک میلیون تن کنسانتره نیاز داریم که با افتتاح‌ چهار فاز تولید کنسانتره، ظرفیت تولید آن‌ها به ۶۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید. فاز سوم کنستانتره تا پایان ماه جاری تعیین تکلیف شده و فاز چهارم نیز آغاز خواهد شد.

سعدمحمدی با تاکید بر افزایش کمک‌های اجتماعی این شرکت در منطقه، گفت: سه میلیارد تومان برای احداث مدارس ورزقان و ارتقای بیمارستان این شهر اختصاص می‌یابد. شرکت ملی صنایع مس ایران توجه به روستاها، کمک‌های معیشتی و اختصاص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار توانمندسازی و گردش تسهیلاتی کم بهره را در دستورکار قرار داده است.

وی با اشاره به قطعی برق در مجتمع مس سونگون ورزقان، افزود: قطعی برق منجر به تعطیلی کار و ضرر اقتصادی به مجموعه شد اما ما تلاش کردیم تا کمبود تولیدمان را جبران کنیم و امروز نیز می‌توان گفت که تولید امسال مس کمتر از سال قبل نبوده است.

وی در خصوص مالیات مجتمع مس سونگون نیز اظهار کرد: نیاز به لایحه‌ای در مجلس داریم تا بر اساس آن به جای پرداخت مالیات به خزانه کشوری، مستقیما به منابع استانی پرداخت شود. سود خالص سالانه معدن مس سونگون ۷۴۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به وضعیت درخشان این شرکت در بورس، گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران تنها شرکت کشور است که پایان مردادماه سالماری توانسته ۱۰۴ درصد رفع تعهد انجام دهد و تمامی امور آن نیز با شفاف سازی انجام می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت بد دفع باطله مجتمع مس سونگون، گفت: رمپ باطله معدن مس سونگون دچار ریزش شده و جان کارکنان در خطر است. هر تعهدی که لازم باشد انجام می‌دهیم و فقط از مسئولان استانی خواهشمندیم اجازه بدهند این مشکل را حل کنیم.

بر اساس این گزارش، این قرارداد EPC (مهندسی، تدارکات و اجرا)  مابین شرکت مس ایران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا امضا شده و شامل مجموعه کارخانجات ذوب، پالایش، اسید، اکسیژن و فلوتاسیون سرباره مس می‌شود.

در این مجموعه سالانه ۱۰۰ هزار تن کاتد مس با گرید LME_A تولید شده  و قابلیت افزایش ظرفیت به ۲۰۰ هزار تن کاتد مس را دارد که اجرایی شدن آن منجر به اشتغال زایی مستقیم ۵۰۰ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم ۳۰۰۰ نفر خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران مجتمع مس سونگون معدن مس سونگون میلیارد تومان میلیون تن ذخایر مس هزار تن مس کاتد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۰۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود

وزیر نفت گفت: با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده می شود.

به گزارش مشرق، جواد اوجی وزیر نفت امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بحث تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامه‌های خوبی امضا شد، گفت: با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.

وی افزود: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می‌شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.

وزیر نفت خاطر نشان کرد: این ریل‌گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال‌های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می‌توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم. این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می‌افتد و در ایران نیز می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

افزایش ۴۰۰ هزار بشکه ای تولید نفت

وزیر نفت خاطر نشان کرد: با تکمیل ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و اجرای ۵۰ پروژه جدید می‌توانیم به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم. همچنین به دنبال افزایش ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی هستیم.

وی ادامه داد: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، اتفاق خوبی رقم خورد چراکه عمده سهامداران این پتروشیمی‌ها مردم هستند.

اوجی با بیان اینکه وزارت نفت در شروع سال جدید پروژه‌های کلان را با استفاده از منابع داخلی مورد توجه قرار داده است، گفت: در توسعه میادین نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در دو سال اخیر صورت گرفت توانستیم نگاه خوبی را به بخش داخلی ایجاد کنیم.

بهره بردای از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام تا پایان سال

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

وزیر نفت اضافه کرد: ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار تا پایان سال به بهره برداری می رسد و ۵۰ پروژه بزرگ جدید در راستای ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار قرار داریم.

افزایش ۸ درصدی تحویل گاز به صنایع پتروشیمی

وی همچنین گفت: سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به سال قبل از آن گاز بیشتری را به صنایع پتروشیمی تحویل دادیم. نتیجه این مساله این شد که تولید محصولات پتروشیمی به خوبی پیش رود و امسال انتظار است که نسبت به سال گذشته از نظر حجمی و ارزش تولید رقم بیشتری را محقق کنیم.

دیگر خبرها

  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • تولید بنزین از متانول به زودی آغاز می شود
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد